28 Julai 2011

Malaysia Vs Singapore (Perlawanan Timbal Balik)

PERLAWANAN BOLA SEPAK PUSINGAN KEDUA
KELAYAKAN PIALA DUNIA 2014
ZON ASIA
TARIKH: 28 JULAI 2011 (KHAMIS)
MASA: 8.30 P.M.
VENUE: Stadium Nasional Bukit Jalil

Keputusan Perlawanan Pertama:
HARIMAU Malaysia (3) Vs SINGA Singapore (5)

Keputusan Perlawanan Timbal Balik:
HARIMAU Malaysia (1) Vs SINGA Singapore (1)

Keputusan Agregat:
HARIMAU Malaysia (4) Vs SINGA Singapore (6)PEMAIN-PEMAIN Harimau Malaya kecewa selepas sekadar seri 1-1 dengan Singapura di Stadium Nasional (Foto: Kosmo)

p/s:
Untuk perlawanan timbal balik ini, Harimau hanya perlu memperolehi sekurang-kurangya 2 jaringan gol tanpa bolos untuk mengikat Singa dengan agregat 5 - 5. Jika ini berlaku maka Harimau layak ke pusingan ketiga dengan kelebihan jaringan gol di tempat lawan.

Bagaimanapun nampaknya perkara yang dirancang tak kesampaian dan tidak menjadi kenyataan. Bagaimanapun syabas diucapkan buat pasukan Harimau yang telah menunjukkan semangat perjuangan yang tinggi sepanjang perlawanan, cuma tak ade rezeki buat Harimau untuk mengalahkan Singa.

Dengan keputusan perlawanan terkini, maka harapan Malaysia untuk melangkah ke pusingan ketiga Piala Dunia 2014 buat kali pertama juga tidak kesampaian .....

Dengan kegagalan itu, Malaysia mengekalkan rekod lampau yang belum pernah berjaya melangkah ke pusingan ketiga sejak percubaan sulung pada Kelayakan Piala Dunia 1974.

0 comments: