30 Jun 2011

Malaysia Tewaskan Taiwan di Perlawanan Pertama Kelayakan Piala Dunia 2014

TAHNIAH !!! Kepada Skuad Bola Sepak MALAYSIA!!!!
Teruskan Perjuangan Sehingga Beroleh Kemenangan di TAIPEI Kelak........
Pastinya Nanti Dengan Usaha Yang Lebih Keras Dan Lebih Bersungguh-Sungguh di Hadapan Ribuan Penyokong Pasukan Lawan....


PEMAIN Taiwan berjalan kecewa ketika pemain Malaysia meraikan gol kedua yang dijaringkan Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak. (Foto: BHarian)

Skuad bola sepak negara berjaya memperoleh kemenangan 2-1 menundukkan Taiwan dalam saingan pertama kelayakan Piala Dunia 2014 di Stadium Nasional Bukit Jalil pada Rabu malam 29 Jun 2011. Bagaimanapun Malaysia dikira tidak membawa bekalan selesa ke Taipei untuk perlawanan timbal balik.

Safiq Rahim dan Mohamad Aidil Zafuan Abd Radzak menjadi wira negara apabila masing-masing menjaringkan gol pada minit ke-28 dan minit ke-54.

Perlawanan timbal-balik pertemuan kedua akan berlangsung di Stadium Taipei, Taiwan pada Ahad ini (3 Julai).SAFIQ (dua dari kiri) menerima ucapan tahniah daripada rakan-rakan sepasukannya selepas menjaringkan gol pertama Malaysia. (Foto: Kosmo)

Sekiranya skuad Harimau Malaya berjaya melepasi halangan Taiwan, skuad bimbingan Rajagobal itu akan menentang pula Singapura pada pusingan kedua dengan perlawanan pertama di republik tersebut pada 23 Julai.

Perlawanan timbal-balik pula dijadual berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 28 Julai.

Untuk rekod, Malaysia tidak pernah mara ke pusingan akhir Piala Dunia sejak pertama kali beraksi dalam pusingan kelayakan pada 1974 untuk kejohanan di Jerman.

Pusingan akhir Piala Dunia 2014 akan berlangsung di Brazil.

Sumber: BERNAMA

1 comments:

mykhalis berkata...

berat dugaan nak main kat taiwan nnt.. taiwan menang 1-0 pon malaysia kalah dah