Nuff Atas

12 Jun 2011

Keputusan Perlawanan Akhir Piala FA 2011

GOL! GOL! Yahoo.... Yahooo...
Demikianlah jeritan anak aku apabila Terengganu memperolehi jaringannya yang kedua.KELANTAN dan pasukan tetangga, Terengganu telah selesai dengan pertarungan mereka dalam final kejohanan bola sepak Piala FA pada 11 Jun 2011.

Malam aku yang turut sama menyokong penyokong Terengganu yang ada dalam rumah aku ni, mengadap TV1 perlawanan antara Kelantan dan Terengganu.

Pada separuh masa kedua Kelantan mendapat jaringannya yang pertama menerusi gol Mohd Nurul Azwan Roya pada minit ke-79. Selepas daripada jaringan tersebut, perlawanan dilihat di mana pasukan Kelantan lebih banyak 'bermain-main' daripada 'bermain'.


Apabila masa semakin hampir ke penghujung perlawanan, para penyokong Terengganu di rumah ini mulai hampa kerana tiada sebarang jaringan atau sekurang-kurangnya jaringan penyamaan daripada Terengganu.

Bagaimanapun di saat sangat hampir kepada masa penamat permainan (hanya menunggu wisel penamat dibunyikan), rezeki memihak kepada Terengganu kerana mendapat satu jaringan 'tak terduga' akibat tandukan yang silap pemain Kelantan sehingga menghasilkan gol sendiri oleh Mohd Daudsu Jamaluddin pada masa kecederaan. (Jika bukan rezeki, nasi yang sangat hampir disuap masuk ke mulut pun akan jatuh ke tanah).

Kini kami penyokong Terengganu kembali bersemangat untuk terus menonton perlawanan tersebut.

Akhirnya kemenangan di pihak pasukan Terengganu apabila mendapat satu lagi jaringan di dalam separuh masa kedua masa tambahan. Gol kemenangan Terengganu ini dijaringkan Ahmad Nordin Alias pada minit ke-109.Keputusan Perlawanan Akhir Piala FA 2011:
11 Jun 2011;
Perlawanan: Terengganu Vs Kelantan (2 - 1).
Venue: di Stadium Nasional Bukit JalilTahniah kepada Pasukan Terengganu. Tahniah kepada ketua jurulatih Terengganu, Irfan Bakti Abu Salim. Tahniah kepada Pengurus pasukan Terengganu, Datuk Che Mat Jusoh.

GANU NELANG!!!

Pasukan Terengganu nampaknya benar-benar telah melupakan kekalahan 0-3 kepada Kelantan pada aksi Liga Super pada Isnin lalu bagi memastikan mereka tampil lebih mantap pada aksi final malam ini.

Piala FA milik Terengganu untuk kali kedua selepas muncul juara pada tahun 2000.

Pastinya para pemain amat bergembira dengan kemenangan ini. Apa yang mereka nantikan kini adalah ganjaran yang dijanjikan oleh kerajaan Terengganu daripada kemenangan ini. (Rujuk: Pemain, Pegawai Dan Pengurus Skuad Penyu Terima Ganjaran)

Berikut sedikit Artikel berkaitan piala FA 2011 oleh Kosmo.

Pasukan yang muncul juara (Terengganu) bakal dikenang sebagai pasukan terakhir menjulang trofi yang mula diperkenal pada final edisi 2005 itu.

Ini kerana, satu trofi baharu akan diperkenalkan bermula pada Piala FA musim depan menggantikan trofi sedia ada itu yang hanya sempat digunakan untuk tujuh edisi final.

Sebelum itu, trofi pertama Piala FA digunakan pada 15 edisi terdahulu iaitu dari 1990 hingga 2004 dan pasukan Perak selaku juara pada final pertama dan terakhir diberi penghormatan menyimpan terus trofi tersebut.

Sambutan wira juara Piala FALebih 5,000 orang membanjiri Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM) di sini semalam bagi menyambut kepulangan wira mereka bersama trofi Piala FA selepas mengalahkan Kelantan 2-1.

Mereka kemudian menaiki konvoi pacuan empat roda yang diarak sambil diiringi para penyokong dari Kelab Penyokong Bola Sepak Terengganu (Peteh) menuju ke Dataran Shahbandar. (Rujuk: Utusan)

p/s: Baca juga:
1. Dialek serikan final Piala FA.
2. Pemain, Pegawai Dan Pengurus Skuad Penyu Terima Ganjaran

2 comments:

mOon jOhari berkata...

bereh ganu...!
hebak!

Dewi Rumapea berkata...

Salam sejahtera!
Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh puan Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada puan Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

Nota: Tiada yuran insurans, yuran pendaftaran atau yuran pemindahan.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan puan Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Puan Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan